Menu

Russiske nynazister anklager Danmark for politisk chikane

Agerbak-Nikitin

Russiske nynazister kræver Danmarks Nationale Front-leder Lars Agerbak Wittmann løsladt omgående og anklager samtidig de danske myndigheder for politisk hetz mod højreradikale i Danmark.

Russiske nynazister kræver i et åbent brev på partiet PZRKshjemmeside, at de danske myndigheder omgående løslader den danske nynazist Lars Agerbak Wittmann.

Internetstøttekampagne for løsladelse af Lars Agerbak WittmannAlexander Nikitin beskylder de danske myndigheder og Politiets efterretningstjeneste PET for politisk hetz mod Lars Agerbak Wittman og Danmarks Nationale Front. Anholdelsen af Agerbak er kun sket, fordi han har opbygget tætte kontakter til russiske nynazister og er drivkraft bag koordinering af politiske møder mellem danske og russiske nynazister. Om nødvendigt må USA på banen:

»Danmark krænker de højrenationalistiske kræfters ytrings- og forsamlingsfrihed, og hvis de danske myndigheder ikke af egen fri vilje løslader Lars Agerbak Wittmann og stopper deres politiske chikane af grupper som Danmarks Nationale Front, må USA på banen for at lægge pres på de danske myndigheder og få dem til at stoppe forfølgelsen af højrenationalister.«

Alexander Nikitin opfordrer også alle nynazistiske og højrenationale kræfter i Europa og Rusland til at gå sammen for at få Lars Agerbak Wittman løsladt.

Også tyske nynazister raser over fængslingen og har lanceret en internetkampagen til fordel for Lars Agerbak Wittmann.

Hermed er der planer om støttedemonstrationer og underskriftindsamlinger Danmark, Rusland og Tyskland. Også i en nyoprettet støttegruppe på Facebook opfordrer medlemmerne de danske myndigheder til at få ham løsladt.

Lars Agerbak Wittmann har i kraft af sin position som leder af Danmarks Nationale Front fået opbygget en stor kontaktflade til nynazister i Rusland og Tyskland. Han har siden 2009 stået bag koordination af kontakt mellem danske og især russiske nynazister. Allerede i juni 2010 dokumenterede Netavisen P77 det tætte samarbejde mellem Danmarks Nationale Front og russiske nynazister, herunder at lederen af den idag forbudte nynazistisk bevægelse i Rusland Slavisk Union også er en af drivkræfterne bag Danmarks Nationale Front her i Danmark.

Lars Agerbak Wittmann og andre medlemmer af Danmarks Nationale Front har gentagne gange besøgt Rusland og deltaget i politiske møder med russiske nynazister. Desuden har medlemmerne fra Danmarks Nationale Front med Wittman i spidsen deltaget i kampsport- og våbentræning og taget til en Anti-GayPride-demonstration mod russiske homoseksuelle, alt sammen med de russiske nynazister.

Wittmann blev anholdt den 12. januar 2010 af Politiet og PET på sin private bopæl. Under ransagningen fandt politiet foruden camouflageuniformer, patroner og en strømpistol også væsker og effekter, som kan anvendes til fremstilling af bomber.

Fundet udløste for lukkede døre en varetægtsfængsling, og Lars Agerbak Wittmann blev sigtet for overtrædelse af straffelovens § 192 a om tilvirkning af våben eller eksplosiver af særlig farlig karakter. Det kan straffes med op til seks års fængsel.

Last modified onSunday, 18 August 2013 15:01

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?