Menu

Dansk leder af islamfjendsk netværk afviste ikke Breivik

alt

På trods af SIOE-lederen Anders Gravers' udtalelser om, at Anders Behring Breivik blev fundet for ekstrem for 18 måneder siden, dokumenterer vi at Gravers for kun 13 måneder siden havde Breivik blandt sine personlige Facebookvenner.

Anders Gravers, leder af det danske islamfjendske netværk Stop Islamisation Of Europe (SIOE) har ikke fortalt, at en af hans Facebookvenner, var Anders Behring Breivik. Han har heller ikke fortalt, at de var venner for 13 måneder siden, selv om Breivik ifølge Anders Gravers egne næsten et halvt år tidligere var blevet afvist og nægtet medlemskab i en SIOE-gruppe på Facebook, fordi en af hans venner brugte et billede af nynazisten Jonni Hansen som profilbillede.

Gravers udtalte følgende til dansk presse den 24 juli i år:

"Foreningen SIOE er baseret i Aalborg, og formand Anders Gravers siger til TV2 Nord, at Anders Behring Breivik ansøgte om medlemskab af facebookgruppen for 18 måneder siden.

"Vi har ikke haft direkte kontakt med ham," siger Anders Gravers og fortæller, at da Anders Behring Breivik ansøgte om medlemskab, tjekkede man hans baggrund og fandt ud af, at en af hans venner på facebook brugte et billede af den tidligere danske nazileder, Johnni Hansen, som sit profilbillede. Derfor blev hans ansøgning afslået."

Til de britiske medier udtalte Gravers ligelede den 24. juli 2010:

"Breivik said in an Internet posting back in December 2009 that he had had discussions with the group, but Gravers admitted his organisation had no record of this.

"He has never been in contact with us and he has never given us any advice""

Breiviks postering fra 2009 på document.no

Endelig udtaler Anders Gravers til norske dagbladet.no 10. august:

"Organisasjonens leder, folketingkandidat Anders Gravers sier at de «vet med hundre prosent sikkerhet» at Breivik aldri har vært med i deres Facebook-gruppe.

- Han prøvde å bli medlem for 18 måneder siden, men vi avviste ham etter å ha sett at en av vennene hans brukte bildet til en dansk nazileder som profilbilde."

Imidlertid kan vi i dag afsløre et screenshot af Anders Gravers personlige Facebookvæg den 26. juni 2010, hvor man tydeligt kan se Anders Behring Breivik blandt Gravers andre Facebookvenner. Det vil sige Breivik findes blandt Gravers Facebookvenner, hele 5 måneder efter at Gravers af et andet SIOE medlem ifølge egne udtalelser fra 24. juli i år var blevet advaret om, at Breivik var blevet tjekket og fundet for ekstrem til medlemskab af SIOE Facebookgruppen.

Screenshot af Anders Gravers Facebook profil og væg hentet den 26 juni 2010:

andersgraversvenbreivik_watermark

 

 

Det kan nævnes, Netavisen P77 også dokumentation for, at andre danske medlemmer af SIOE har haft Anders Behring Breivik på deres venneliste.

Foruden at have medlemmer af SIOE og SIAD på sin venneliste, skrev Anders Behring Breivik også inde i Danish Defence League gruppen under sit dæknavn Sigurd Jorsalfar. Danish Defence League har tætte bånd til Anders Gravers og Stop Islamiseringen af Danmark.

Screencap fra Danish Defence Leagues Facebook gruppe fra slutningen af 2010.

Det betyder at Anders Gravers som samarbejder tæt med Danish Defence League og som fra opstarten af Danish Defence League have direkte kontakt til DDLs ledende personer, ikke mente at Anders Behring Breivik var noget der skulle advares om selv om han ifølge sig selv her i august 2011 havde fået kendskab til Breivik for over 18 måneder siden og igen ifølge sig selv nægtet ham medlemskab af Stop Islamiseringen af Europe grupper på Facebook. 

Anders Behring Breivik var i dialog med DDL på Facebook for kun 8 måneder siden. Flere personer der deltager i Stop Islamiseringen af Europe SIOE Facebook grupper og i Stop Islamiseringen af Norge SIAN Facebook gruppe er stået frem og indrømmet at Breiviks dækprofil Siguard Jorsalfar var kendt i disse kredse og i kontakt med rigtigt mange, herunder også personer fra SIAD, SIOE,SIAN og de forskelige undergrupper af English Defence League. 

Foruden at Anders Gravers personligt havde Anders Behring Breivik på sin venneliste for kun 13 måneder siden. Deltog Anders Behring Breivik også med sin dækprofil i Danish Defence Leauge Facebook gruppen. 

Danish Defence League er en undergrupper af English Defence League.

Danish Defence League samarbejder med Stop Islamiseringen af Danmark og Anders Gravers.

altLast modified onWednesday, 24 August 2011 21:23

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?