Menu

Trykkeselskabets terror-samarbejde mere bredt

Trykkefrihedsselskabet og Lars Hedegaards samarbejde med den jødiske terrororganisation Jewish Defense League rækker videre end blot et enkelt besøg, som Hedegaard ellers prøver at give indtryk af.

Efter det i sidste uge kom frem at Lars Hedegaard har samarbejdet med den voldelige højreekstremistiske terrorgruppe Jewish Defense League i forbindelse med foredrag i USA og Canada, har Trykkefrihedsselskabet haft travlt med at på én gang at benægte alt og samtidig fjerne tegn på forbindelser til gruppen fra sit website.

Det viser sig imidlertid at samarbejdet med JDL langt fra er et enkeltstående tilfælde. Både Lars Hedegaard og andre fremtrædende medlemmer af Trykkefrihedsselskabet har ved gentagne lejligheder skaffet indtjening til terrorgruppen gennem fællesarrangering og afholdelse af foredrag.

Netavisen P77 beskrev i sidste uge, hvordan Trykkefrihedsselskabet optræder som medarrangør af en foredragsaften med Hedegaard og muhammedtegneren Lars Vilks i Canada. Arrangementet blev afholdt af organisationen Jewish Defense League , der af FBI beskrives som en kendt voldelig højreekstremistisk terrorgruppe med 15 angreb på amerikansk grund bag sig.

Det har fået Hedegaard til at reagere på websitet for Trykkefrihedsselskabets tidskrift Sappho, hvor han ved at karakterisere samarbejdet med JDL som »Ufarlige forbindelser« forsøger at tale hele sagen ned.

»Turen i USA var arrangeret af Det Internationale Trykkefrihedsselskab (IFPS) i samarbejde med David Horowitz Freedom Center, mens det canadiske Trykkefrihedsselskab (IFPS-C) stod for logistikken i Canada.

Netavisen P77 er dog i besiddelse af en plakat og pressemeddelelser fra blandt andet JDLs egen hjemmeside som klart viser, at der har været et direkte samarbejde mellem Trykkefrihedsselskabet og Jewish Defense Leauge i Canada omkring Lars Vilks og hans besøg i Toronto.

Screenshots taget på Facebook af væggen tilhørende den candadiske leder af JDL Mer Weinstein, også kendt under navnet Meir Halavi, dokumenterer også at arrangementet i Toronto var arrangeret i fælleskab med JDL i Canada.

Meir Weinstein har været aktiv i Jewish Defense League siden 70erne. I 1994 var han i øvrigt Canadisk talsmand for det racistiske yderliggående jødiske parti Kach. Partiet Kach blev samme år forbudt i Israel og står opført i dag på Israels, Canadas, EUs og USAs liste over terrororganisationer.

Meir Weinstein udtalte følgende om en massakre begået 1994 af et Kach-partimedlem på ubevæbnede palæstinensere under deres bøn: »Vores organisation fordømmer ikke angrebet, vi fordømmer den israelske regering fordi de ikke yder den rette beskyttelse til de jødiske bosættere.« Weinstein har ikke siden givet udtryk for, at han har ændret holdning til massakren i 1994.

Den 8. november i år stod Meir Weinstein og JDL Canada for et mindearrangement til ære for Jewish Defense Leauges afdøde stifter Meir Kahne. Arrangementet blev afholdt i New York på Ground Zero. Meir Weinstein sagde under sin tale på Ground Zero, at Meir Kahanes blod græder ud mod dem alle. Han talte for at Al Aqsa moskeen i Jerusalem må flyttes. Han afsluttede sin tale med følgende opfordring til sine tilhængere: "Det vi har brug for her og mere end nogensinde før er at dem som har et jødisk hovede hæfter det til en jødisk næve" - en talemåde som ofte blev anvendt af Meir Kahane.

En nærmere undersøgelse viser, at samarbejdet mellem Meir Weinstein JDL Canada og Trykkefrihedsselskabet ikke er nyt. Lars Hedegaard er heller ikke det eneste fremtrædende medlem af Trykkefrihedsselskabet, som har deltaget i at fremskaffe indtjening til JDL. Også Trykkefrihedsselskabets formand i Canada, fundraiser og kasserer i det Internationale Trykkefrihedsselskab, Bjørn Larsen har samarbejdet med Meir Weinstein og Jewish Defense League.

I januar 2010 var Bjørn Larsen taler til et JDL-støttearrangement for den hollandske politiker Geert Wilders i samme Toronto Zionist Center hvor Lars Hedegaard optrådte med Lars Vilks. Med sig havde Bjørn Larsen Kurt Westergaards berømte tegning, som stod ophøjet ved siden ham på en stol. De betalende gæster i Jewish Defense Leauge fik således lejlighed til at se Kurt Westergaards berømte Muhammedtegning, der i dag ejes Trykkefrihedsselskabet og bruges flittigt som indtjeningskilde.

Bjørn Larsens tale hos JDL i Canada findes på Youtube. Foto af Bjørn Larsen taget under JDL arrangementet kan ses øverst her på siden. Presseomtale af Bjørn Larsens tale hos Jewish Defense Leauge i Canada kan læses her.

Til JDL Canadas støttearrangement for Geert Wilders deltog foruden formanden for Trykkefrihedsselskabet i Canada også en anden person, som Lars Hedegaard og Trykkefrihedsselskabet også samarbejder med, nemlig den ortodokse jødiske rabbiner Jonathan Hausman. Hausman kendt for sine yderliggående holdninger til Islam og muslimer, og for at have bragt den omstridte hollandske politiker Geert Wilders til USA, for at holde tale i Jonathan Hausmans synagoge i Stoughton, Massachusetts.

Jonathan Hausman har også kontakt til Jewish Defense League i USA og Canada og til Trykkefrihedsselskabet. I 2009 hjalp han Trykkefrihedsselskabet og Lars Hedegaard med det praktiske i forbindelse med Kurt Westergaards og Lars Hedegaards rejse i USA og Canada. Og her i 2010 har han også stået for det praktiske i forbindelse med Lars Hedegaards og Lars Vilks besøg i USA og Canada. Det fortæller Hausman i et Radioshow, hvor også Lars Vilks og Lars Hedegaard er med.

Så samarbejdet mellem Trykkefrihedsselskabet og den FBI-betegnede terrorgruppe Jewish Defense League er vedvarende og vidtrækkende, selvom Lars Hedegaards replik umiddelbart kan efterlade det modsatte indtryk.

Samtidig har Trykkefrihedsselskabet også slettet spor af sit samarbejde med Jewish Defense League fra sit website efter Netavisen P77s artikel. Alligevel viser pressemeddelelser fra næstformanden i det canadiske Trykkefrihedsselskab Mary Lou Ambrogio, som Netavisen P77 er i besiddelse af, at samarbejdet med Jewish Defense League fortsætter. Således løber allerede næste uge et af stablen i samarbejde med JDL, en debat med franskmanden Phillippe Karsenty som det canadiske Trykkefrihedsselskab reklamerer med på sin hjemmeside.

Selvom Trykkefrihedsselskabet har fjernet Jewish Defense Leagues logo fra sin reklame for aftenen med Karsenty, viser pressemeddelelser fra det canadiske Trykkefrihedsselskab 4. november klart, at begivenheden er arrangeret samarbejde med Jewish Defense League i Canada.

Karsenty optræder også som rådgiver for Trykkefrihedsselskabet.

http://www.tmcnet.com/usubmit/2010/11/04/5117342.htm

http://www.cnw.ca/en/releases/archive/November2010/04/c9335.html

http://it.tmcnet.com/news/2010/11/08/5124029.htm

Også udtalelser på Facebook-siden for Trykkefrihedsselskabets bestyrelsesmedlem Katrine Winkel Holm, som Netavisen P77 har arkiveret, dokumenterer at Trykkefrihedsselskabet har fjernet Jewish Defense League-logoet fra deres hjemmesider og fra Karsenty-reklamen.

http://www.cnw.ca/en/releases/archive/November2010/04/c9335.html

Last modified onTuesday, 09 November 2010 17:15

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?